Thursday 26 May 2016

26.05.2016 / Klub Ujezd, Praha






Rogomichkin, Red for ColorBlind and A2+ presents :


Black Zone Myth Chant (fr) + Chicayoloh



Za téměř rituálně znějícím jménem Black Zone Myth Chant a zvukově unikátním debutem Straight Cassette z roku 2011 zůstával dlouho skryt francouzský drone psychedelický producent High Wolf, známý mimojiné i z několika koncertů v Česku. Zatímco jako High Wolf se v posledních letech věnoval hudebnímu kosmo-nomádství mezi domorodými kulturami, které existují, ale o nichž nevíme, a ze svých tripů po celém světě těžil materiál pro rozmazané nahrávky na labelech Not Not Fun nebo Holy Mountain, zaklínadlo Black Zone Myth Chant se stalo spíše jakousi vnitřní branou do znepokojivé hloubky černé mytologie. Vzešla z toho originální fúze dubové psychedelie v lo-fi provedení, okultně repetitivních beatů a manipulovaných jazzových smyček.

Právě této kombinace si všiml i techno experimentátor Low Jack (The Trilogy Tapes, L.I.E.S., Modern Love) a na svém labelu Editions Gravats mu vydal loni hned dvě nahrávky: desku Mene Thecel Phares, charakterizovanou hybridním afro-centrismem s výlety k hypnotickému footworku, a mixtape Judgment, zmanipulovaný v duchu chopped and screwed. Do Prahy přijede Black Zone Myth Chant s modulárním syntézatorem a ojedinělou vizí mutantní elektronické hudby, která je zároveň invokací a intoxikací.

https://blackzonemythchant.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/editions-gravats/grvts005-black-zone-myth-chant-zero-to-one


Sólový projekt Chicaloyoh patří další pozoruhodné osobnosti francouzské psychedelické scény a po Félicii Atkinson to bude již druhá zástupkyně plodného vydavatelství Shelter Press, s jejíž tvorbou se seznámíme naživo. Také Alice Dourlen vytahuje napovrch latentní zvukové i imaginativní vrstvy prostřednitvím ponoru do rituálního prožitku performance. Díky vytříbenému citu pro pozůstatky modernistické estetiky a fetišistické vnímání těla se její tvorba i živá vystoupení dotýkají „scénografie posvátného“, tak dobře známé např. od italského projektu Father Murphy. Po mnoha ochutnávkách na významných labelech (BEKO Dsl, Digitalis Ltd) a vlastním debutu Folie Sacrée se na Shelter Press loni vrátila s EP Les Sept Salons, mísící experimentální a orientální prvky s teatrální estetikou.

http://shelter-press.org/sp059-chicaloyoh-les-sept-salons/


http://advojka.cz/A2+
http://redforcolourblind.blogspot.com/
http://www.klubujezd.cz/

-----------------
-----------------

French drone/psych producer High Wolf is continuing with his excellent Black Zone Myth Chant project – responsible for one of our favourite releases of recent years – with an LP on Low Jack’s label. Following the mulchy hip-hop of 2011’s Straight Cassette, and the Sun Ra and DJ Screw inspired Mane Thecel Phares, the next BZMC release is Jimi W., billed as five tracks of Maxime Primault’s most ‘floor-friendly’ work. The LP follows last year’s Judgement Mixtape, a collection of unreleased tracks given the chopped and screwed treatment by Low Jack. 

Chicaloyoh is Alice Dourlen’s solo project. Creating music between soundscape exploration and intimate contemplation, Chicaloyoh is a mix of guitar, keyboards and percussion from distant and various horizons. Chicaloyoh has released tapes on Bumtapes, Dial square tapes, Clay Ruby’s (from Burial Hex and Second Family Band) label Brave Mysteries, and more recently, full-length LP's on the french label Faunasabbatha and Shelter Press.

No comments:

Post a Comment