Monday 20 November 2017

Lorenzo Abattoir It / Frederico Dal Pozzo It / Rkz (aka O Reche Modo) fr

20.11.2017 (Klub Misenska, Praha)
DARK BRUITISM / CONCRETE MUSIC FROM TURINO

(english, scrolll)

LORENZO ABATTOIR
Italský hudebník z Turína Lorenzo Abattoir se v Praze objevil díky Rogomishkin už v roce 2015, a to během turné s jedním ze svých mnoha elektro-akustických projektů. Minimalistický, ritualistický a post-katolický MARE DI DIRAC, se kterým nás zavedl do hlubin rodových a krvavých vzpomínek stvořených z rituálů a vzývání zapomenutých božstev, bohužel vidělo příliš málo z vás. 
Nyní se tento experimentátor, známý třeba ze spolupráce s ruským kolektivem Phurpa praktikujícím tibetskou rituální hudbu, vrací se svým esenciálně protéovským sólo projektem. Ten spojuje performanci, field-recordings, noise, instrumentální drony a další vlivy. 
Jeho tvorba je především hledáním podvědomí, které prochází přesně využívanými technickými zařízeními (Lorenzo je zvukový inženýr a příležitostně pracuje také s médiem videokamery), ale bez obav o fetišistické vzorce. Jeho styl je očividně poetický, se zálibou pro primitivní a jemně makabrózní atmosféru.
Nenechte si ujít!
http://lorenzoabattoir.blogspot.it/
https://www.youtube.com/watch?v=Zrzo3v9P4yE
https://www.youtube.com/watch?v=86fZ9mTKzGI

FREDERICO DAL POZZO
studoval hru na bicí a skladbu ve Spojených státech, Itálii a v Řecku. Jeho díla, nazvaná "Untitled_", jsou založena na konkrétních objektech a na transfiguraci a vnímání zvukové a prostorové tvorby. Je zvukovým designérem v různých divadelních a tanečních společnostech v Itálii, Francii, Belgii, Izraeli. Proslulé jsou jeho performance s téměř čtyř metrákovými tabulemi ledu, které nechává snímat během jejich tání.

https://vimeo.com/230602529

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Lorenzo Abattoir
is an Italian-based noise artist and sound engineer from Torino. His work takes shape in a context of underground extreme music to become accesible through various projects related to contemporary art. During past years he recorded and released some full-length albums and various collaborative albums with other artists: PSICOPOMPO with German composer Hermann Kopp (4iB records), MARE DI DIRAC electro-acoustic collective (Dusktone Records), He worked in collaboration with PHURPA “Misericordia” Vinyl LP (4iB records) and collab. with SATORI "Aether", digipack cd released in March 2017. Labels: Old captain & Malignant Records.

http://lorenzoabattoir.blogspot.it/


Federico Dal Pozzo (Venice,1976) lives in Turin, Italy. Concrete Composer and Musician, studied drumming with Mario Bracco and Vittorio Panza. In 1999 he joined the DADADANG (percussion parade in motion). In 2007 he graduated in ”Audio Recording and Music Production” in Recording Workshop (Chillicothe,Ohio_U.S.A.) and He studied ”WaveField Synthesis” with Hubert Westkemper (Milan-Italy). In 2014 He studied in Corfu (GR) at “Summer Academy of Electroacoustic Music and Live Electronics” with Annette Vande Gorne and Theodoros Lotis.
His works, appointed “Untitled_”, are based upon concrete objects and the transfiguration and perception of the sound and audio- spatialization.

video link: https://vimeo.com/230602529

No comments:

Post a Comment